Glasbeni kotiček

GLASBENI KOTIČEK

Naš vrtec oz. skupina iz enote Mojca Stara Cerkev, ki jo vodita vzgojiteljici Ana Žagar in Marička Pogorelec, je sodeloval na natečaju z nazivom “Za naše male muzikante”, v izboru za najboljšo pesmico ter se uvrstil v skupino dvajsetih, ki so poslali najbolj zanimive in vesele pesmice. Natečaj sta organizirali podjetje TUŠ in HENKEL SLOVENIJA.

Zaključni dogodek s tiskovno konferenco in predstavitvijo pesmice iz Vrtca Kočevje, ki jo je uglasbil Rok Ferengja iz skupine Rok´n´band, je bil v sredo, 17. 3. 2010, ob 11.00, v trgovskem centru TUŠ, v Kranju, in sicer v igralnici z nazivom Oslarija.

Otroci iz skupine Mišk, vzgojiteljici Ana in Marička so povedali:
“Otroci iz Vrtca Kočevje, enota Mojca Stara Cerkev, skupina Miške, smo se oktobra 2009 vključili v nagradni natečaj družb Henkel in Tuš, z naslovom “Za naše male muzikante”. Namen akcije je bil 20 slovenskim vrtcem opremiti glasbeni kotiček.

In kaj je bilo treba narediti?
Skupaj z otroki je bilo treba napisati pesmico ostalim malčkom iz vrtca. Pesmica, ki smo jo ustvarili govori o vsem kar delamo v vrtcu.

Glasbenih inštrumentov, ki smo jih dobili, smo bili zelo veseli. Prijetno presenečeni smo bili, ko so nam sporočilo, da je bila prav naša pesmica izbrana za najlepšo ter da jo je uglasbil Rok Ferengja, iz skupine Rok´n´band. Poslali so nam melodijo in pesmico smo se hitro naučili. 17. marca 2010 smo z otroki, v spremstvu staršev, odšli na zaključno prireditev v Kranj. Z Rokom in otroki iz drugih povabljenih vrtcev smo zapeli našo pesmico, ki je prejela tudi priznanje. Za vse nas je bilo to prijetno in nepozabno doživetje.”

Več o tem si lahko preberete na spodnji povezavi – članek in fotografije: http://www.ringaraja.net/clanek/akcija-s-kreativnim-znacajem_2556.html

BESEDILO PESMI >>

Skip to content