Obvestila enote Biba

Pustne šeme so tu

Tudi v enoti Biba smo preganjali zimo s pustnimi maskami. V našo enoto so se prikradle 3 Pika Nogavičke, 2 gasilca, jagoda,lev, čebelica, panda. miška, želva in batman.

 

 

 

 

 

 

 

ZAPRTJE ENOTE

SPOŠTOVANI STARŠI,

enota Biba je od 26.10. 2020 zaprta, zaradi poslabšanja epidemiološkega stanja v državi, po sklepu Vlade RS (predvidoma naslednjih 14 dni).

Varstvo za otroke strašev, ki nujno potrebujete varstvo bo organizirano v enoti Ostržek-jasli, vhod I, igralnica 2.

O, vseh nadalnjih spremembah vas bomo sproti obveščali.

Kolektiv enote Biba

DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

23. septembra prvič v zgodovini obeležujemo za državni praznik Dan slovenskega športa.
Ta dan je posvečen zavedanju pomembnosti telesne dejavnosti za zdravje slehernega državljana Slovenije. Dan je namenjen promociji športu in telesni aktivnosti v najširšem pomenu.

Tudi v naši enoti smo ta dan gibalno obeležili. Skozi cel teden smo imeli poudarek na gibalnih dejavnostih,  tako v igralnici kot tudi na prostem. Razgibavali smo se s pomočjo različnih rekvizitov, premagovali različne ovire v igralnici in zunaj, predvsem pa smo se razgibali na naših bližnjih travnikih.

Prav na dan slovenskega športa smo odšli do bližnjega travnika, si oblekli markerje in tekli od točke A do točke B, ki smo jo tudi označili. Otroci so bili nad markerji zelo navdušeni, vsi so uživali v teku, bili sproščeni, razigrani in se zadovoljni vrnili nazaj v vrtec.

NOVO ŠOLSKO LETO

Prišlo je novo šolsko leto in september je že za nami. V enoti imamo trenutno en oddelek z imenom Sončki. Iz preteklega šolskega leta je v oddelku ostalo 6 otrok, 2 deklici pa sta 1. septembra prvič vstopili v vrtec.
Starost otrok je 1 – 3 let.

Nekateri otroci so po daljši odsotnosti zopet prišli v vrtec in se prilagajali na igralnico, spoznavali svoje stare in nove prijatelje ter se postopno začeli vključevati v igro s sovrstniki. Veliko časa smo namenili crkljanju, predvsem sva želeli, da bi se otroci dobro počutili.
Otroke sva navajali na dnevno rutino kot tudi na pravila pri osebni negi, hranjenju in med igro. Predvsem sva zadovoljni s samostojnostjo otrok.
Deklici, ki sta prvič vstopili v vrtec, sta prvi dan preživela skupaj s staršem, naslednje dni sta nadaljevali brez. Čas bivanja v vrtcu smo prilagodili počutju otroka in ga postopno podaljševali. Deklici sta se v skupino lepo vključili in nista imeli večjih težav.
Ker nam je bilo vreme v mesecu septembru naklonjeno, smo veliko časa preživeli na prostem. Spoznavali smo bližnjo in daljno okolico vrtca. Igrali smo se na igrišču vrtca,  hodili na sprehode z vozičkom in ob vrvici. Ogledali smo si center vasi Livold in njegove značilnosti, predvsem trgovino, gasilski dom, reko Rinžo in okolico.

Veliko smo se igrali z igračami, ki so otrokom blizu, ogledovali smo simbole, ki jih imajo otroci na ležalnikih in v garderobi.
Smo pa tudi sodelovali z likovnim izdelkom na razstavi DPŽ, izdelali smo sadno jesensko drevo.
Tudi v bodoče bomo nadaljevali s spoznavanjem naše okolice vrtca, spoznavanje različnih iger v igralnici in dali velik poudarek gibanju, predvsem na prostem ter poskrbele za dobro počutje naših sončkov..
Novinki sta se dobro vključila v skupino in nimata več težav pri ločitvi od staršev, tudi ostali otroci se počutijo dobro, še vedno pa se bova posvečali posameznim otrokom, če bodo to potrebovali.

Vzgojiteljice enote Biba

Skip to content