Obvestila enote Ostržek – jasli

Športni dan na stadionu

Izkoristili smo lep sončen dan in se odpravili na stadion. Otroci so komaj dočakali, da se poženejo v tek. Prav vsi so pretekli cel krog. Bili so prijetno utrujeni in zelo ponosni na svoj uspeh.

SKUPINA RAČKE,

Alenka Jalovec in Kristina Behin

Pomladno dogajanje v skupini Zajčki

V skupini Zajčki smo prihod pomladi spremljali preko opazovanja narave, sprehajali smo se po gozdu, travnikih in zaznavali spremembe. Kmalu smo začeli opažati, da iz zemlje kukajo prve cvetlice. V vrtcu smo poustvarili trobentice in zvončke, s pomočjo katerih smo izmerili tudi višino otrok. Da smo razmigali prstke in dlani, smo se igrali s pomladnim plastelinom in lesenimi perlicami.

Vedno bolj tople dni smo izkoristili za urejanje terase. V cvetlične lončke smo posadili trobentice, otroci so cvetlice skrbno zalivali, zapomnili so si tudi ime posajenih rožic.

V sklopu akcije Očistimo Kočevsko smo se preizkusili v razvrščanju odpadkov in odšli na sprehod do ekološkega otoka v Podgorski ulici, si ogledali zabojnike in se pogovorili o tem, kam odlagamo določene odpadke, mimogrede smo ponovili še barve. Lotili smo se čiščenja terase in se srečali tudi s ponovno uporabo, saj smo v odslužene škorenjčke posadili rožice, ki zdaj krasijo teraso. Ponovno smo uporabili tudi stare plastične zamaške in izdelali enostavno igrico.

Skupina Zajčki (jasli-1), Vita Tanko

in Kristina Behin

POLŽKOV RAZISKOVALNI NAHRBTNIK

V sklopu ldn-ja smo imeli projekt raziskovalni nahrbtnik na temo “Otrokov simbol v vrtcu”, ki je bil načrtovan skozi celo šolsko leto. Zaradi situacije tega nismo mogli izvesti. Odločili sva se, da se med časom ko smo bili odsotni poveževa s starši in otroki tako, da skupaj ustvarjajo glede na temo projekta.

Nastali so zelo zanimivi in raznoliki izdelki. Po vrnitvi so otroci te izdelke prinesli v vrtec in jih predstavili svojim prijateljem. Po končani predstavitvi smo z otroki v sobi naredili razstavo. Vsem staršem hvala za sodelovanje.

SKUPINA POLŽKI

Vzgojiteljici Maja Jurković in Ana Šmalc

Spet smo v vrtcu, HURA!

Po vrnitvi v vrtec smo nažalost neuspešno odganjali zimo ter se sprehodili po mestu.

Veliko smo bivali na igrišču vrtca, ustvarjali ter poskrbeli za urejeno okolico našega vrtca.

Kristina Behin in

Skupina Račke (jasli-2) – Alenka Jalovec

 

Skrbimo za naravo

Od 22. 3. do 26. 3. smo tudi otroci iz skupine Polžki in Ježki poskrbeli za urejenost našega zelenega vhoda. Počistili okolico pred našo igralnico ter zasadili rožice v košare ter stare dežne škornje.

Otroci pa so nas prijetno presenetili z razvrščanjem odpadnega materiala. Tudi najmlajši že vedo, da sodi papir v moder in embalaža v rumen zabojnik.

 

 

Kristina Behin ter

skupina Polžki (jasli-4) – Ana Šmalc, Maja Jurkovič,

in skupina Ježki (jasli-3) – Marina Gorc

 

TEDEN MOBILNOSTI

SKUPINA POLŽKI
V tem tednu smo se veliko igrali z različnimi prevoznimi sredstvi in si jih tudi nekaj ogledali v živo.

SKUPINA JEŽKI
Škatle so postale kar naši vagončki in naša domišljija ne pozna meja. Ker se pogovarjamo o prometu, je igra otrok nadaljevanje spoznavanja novih izkušenj.
Poganjalčki so med otroki zelo priljubljena igra in upoštevanje pravil nam bo prišlo prav tudi (v cestnem prometu) na sprehodih.

Skip to content