Od pšenice do slastnih žemljic (SKUPINA MIŠKE)

Z otroki, smo se pogovarjali o tem, kako nastane kruh. Postopoma smo spoznavali celoten postopek, od setve pšenice do dišečega hlebca na mizi. Da bi še bolje razumeli, smo se odločili, da bomo kruh spekli kar sami! Zato smo se odpravili v vrtec Čebelica, kjer smo se preizkusili v vlogi pravih pekov.

Najprej smo v posodi zmešali moko, kvas, sladkor in sol.

Nato smo počasi dodajali mlačno vodo ter vse skupaj dobro pregnetli. Ko je testo postalo gladko in mehko, smo ga pustili vzhajati približno eno uro.

Nato smo Iz testa oblikovali hlebčke, jih položili na pekač, zarezali in jih spekli v pečici pri 200 °C približno 30 minut, dokler niso postali lepo zlato-rjavi.

Otroci so bili nad svojim delom zelo navdušeni! Ko smo iz pečice vzeli sveže pečen kruh, se je po vsem vrtcu razširil omamen vonj. Skupaj smo poskusili svoj izdelek, in prav vsi so bili ponosni na to, da so kruh spekli čisto sami.

DOBER TEK!

Vzgojiteljice v skupini: Maja Jurković, Ana Šmalc Novak in Adriana Bogolin

Fotografirala: Adriana Bogolin

Zapisala: Ana Šmalc Novak

Objavila: Maja Jurković

 

Skip to content